Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je ponovno odprl javne pozive za vavčerje za digitalizacijo malih in srednje velikih podjetij. Preproste spodbude manjših vrednosti za spodbujanje digitalizacije bodo podjetjem omogočile do 9.999 EUR nepovratnih sredstev za različne poslovne storitve.

Vavčer za kibernetsko varnost

Izkoristite priložnost za subvencionirano vdorno preizkušanje ali varnostni pregled informacijskega sistema in pridobite do 9.999 EUR nepovratnih sredstev.

Ponovno so na voljo vavčerji za kibernetsko varnost, ki so jih mala in srednje velika podjetja lahko koristila že v začetku letošnjega leta.

Kaj so vavčerji za kibernetsko varnost?

Kriptografsko popotovanje - spletni seminarji

V sodobnem digitalnem svetu je kriptografija nepogrešljivo orodje za zaščito sistemov in podatkov. Ne da bi vedeli, da se nanj zanašamo vsak dan, pa naj bo to preverjanje e -pošte, varna prijava v računalnik ali vožnja s pametnim avtomobilom, saj se čarovnija dogaja v ozadju, nevidna. Vendar se kriptografski algoritmi nenehno spreminjajo in razvijajo povsod okoli nas. Skupaj si bomo ogledali osnove različnih vrst kriptografskih algoritmov, njihovo trenutno stanje in kam gremo v prihodnosti.

Umetna inteligenca za Slovenijo

Termin: od 13. 9. 2021 do 17. 9. 2021

Tema: Umetna inteligenca za Slovenijo

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU iniciativa AI4SI v Digitalnem središču Slovenije organizira teden, posvečen Umetni inteligenci. Dogodki bodo potekali 16. 9. 2021 in 17. 9. 2021. Z ustanovitvijo AI4SI se je odprl povezovalni most med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence, razvojno raziskovalnimi organizacijami in podjetji, ki želijo umetno inteligenco uporabljati pri svojem delovanju.

Poslovna vrednost podatkov

Udeležite se prilagojenega programa izobraževanj za managerje na upravljalskem nivoju in za vse, ki se s podatki in podatkovnimi rešitvami srečujete na operativnem nivoju

Termini:
Upravljalski nivo: Poslovna vrednost podatkovnih rešitev
1. dan: 15.6.2021
2. dan: 22.6.2021

Operativni nivo: Napredna poslovna uporaba podatkov
1. dan: 24.6.2021
2. dan: 29.6.2021- delavnica
3. dan: 6.7.2021 - delavnica

Novice