Spletni seminar: HOW TO TRANSLATE BUSINESS PROBLEMS INTO CORRECT AI QUESTIONS

V zadnjih letih je izraz umetna inteligenca pogosto v središču pozornosti tudi zunaj tehnološko usmerjenih organizacij. Čeprav večina podjetij trdi, da vsakodnevno uporablja tehnologije umetne inteligence, je v resnici njihova uporaba v poslovnem procesu večinoma še v povojih. Vzrok je med poslovnimi težavami / potrebami in vprašanji ter rešitvami, povezanimi z umetno inteligenco.

Podrobnosti seminarja:

 Datum: četrtek, 11. februar 2021
 Ura: 13:00 – 14:30 CET 
 Jezik: Angleščina

Predstavili bomo primere iz prakse iz različnih poslovnih področij (farmacija, bančništvo, turizem), kako smo opredelili poslovni problem in ga "prevedli" podatkovnim znanstvenikom  na način, da izberejo pravo metodo in tehnike umetne inteligence za učinkovito reševanje problema. Poleg tega bodo za vsak primer predstavljene nekatere preizkušene metode za ocenjevanje učinkovitosti modelov umetne inteligence in potrjevanje primera uporabe in donosnosti naložbe rešitve "na delovnem mestu".

Vsi predstavljeni primeri so v poslovanje vključili analitične rešitve in s tem premagali izvedbene težave.

Učni cilji

  • Poslovni problemi
  • Kako nasloviti prava AI vprašanja
  • Kako doseči doadano vrednost za vse

Predavatelja: 

Andrej GuštinAndrej Guštin ima več kot 20 let izkušenj na področju obsežnega upravljanja projektov, upravljanja poslovnih procesov, svetovanja in usposabljanja. Njegove dejavnosti so na splošno na področju poslovnega svetovanja v zvezi s strategijo, optimizacijo procesov in inovacijami procesov. Kot "poslovni predstavnik" redno izvaja predavanja in predstavitve študij primerov na različnih univerzitetnih programih v Sloveniji. Andrej je podpredsednik IIBA Chapter Slovenia in je magister znanosti. V prostem času uživa v kolesarjenju, teku na smučeh in potapljanju.

Igor SmirnovIgor Smirnov ima več kot 20 let izkušenj z izvajanjem projektov poslovne inteligence (BI), svetovanjem, poučevanjem in usposabljanjem na področju poslovne analize, znanosti o podatkih in analize podatkov v telekomunikacijah, maloprodaji, proizvodnji in farmaciji za svetovna podjetja, kot so Novartis, Toyota, A1, Pernod Ricard in drugimi. Je tudi strokovnjak za rešitve, usmerjene v kupce, zlasti za analizo velikih podatkov za podporo programom zvestobe in vpoglede v stranke s pomočjo napovedne analize in strojnega učenja. Igorjeva strast je razumevanje moči podatkov in sprostitev njihovega potenciala v digitalno vodenih podjetjih in pobudah industrije 4.0. Igor je član upravnega odbora IIBA Chapter Slovenia od leta 2009.

Novice