Teden AI4Si – Umetna inteligenca za Slovenijo

Termin: od 13. 9. 2021 do 17. 9. 2021

Tema: Umetna inteligenca za Slovenijo

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU iniciativa AI4SI v Digitalnem središču Slovenije organizira teden, posvečen Umetni inteligenci. Dogodki bodo potekali 16. 9. 2021 in 17. 9. 2021. Z ustanovitvijo AI4SI se je odprl povezovalni most med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence, razvojno raziskovalnimi organizacijami in podjetji, ki želijo umetno inteligenco uporabljati pri svojem delovanju.

V Sloveniji imamo dobro razvito raziskovalno sfero na področju umetne inteligence, potrebno pa je narediti korak naprej pri uporabi umetne inteligence v gospodarstvu tako pri podpori poslovnih in proizvodnih procesov kot pri nadgradnji samih proizvodov in storitev.

Tokrat bodo v okviru 2 hibridnih seminarjev v ospredju povsem praktične teme:

  • 17. 9. 2021 -Tehnološke platforme za razvoj rešitev umetne inteligence
    Katere platforme za razvoj rešitev umetne inteligence, kjer lahko pričnete z eksperimentiranjem, so na voljo in vam omogočajo hitre rezultate
  • 16. 9. 2021 - Vpliv prihajajočega zakonodajnega paketa na področju podatkov in umetne inteligence na podjetnike UI
    Kakšen bo vpliv prihajajočega EU paketa zakonodaje in predpisov na življenje podjetnika, kot na primer: Ali in katere UI komponente in rešitve bo potrebno certificirati? Kdo bo to počel? Kdaj bo to obvezno? Kaj to pomeni za ponudnike rešitev in kaj za naročnike?

Umetna inteligenca vedno bolj vstopa v vsakodnevno življenje ljudi in vedno močneje vpliva tudi na gospodarstvo in slehernika. V okviru AI4SI seminarjev se boste pravočasno seznanili s prihajajočimi spremembami.

Vabljeni, da si rezervirate čas za teden AI4SI – Umetna inteligenca za Slovenijo v Digitalnem stičišču Slovenije!

Novice