AI - umetna inteligenca

AI - umetna inteligenca

Umetna inteligenca postaja področje, ki počasi, a vztrajno prodira v vsakdan poslovnega sveta. V zadnji dveh letih je postala pravi hit oziroma »buzzword« in tudi zanimanje podjetij iz vseh branž se krepi, saj postopki strojnega učenja in napovedne analitike omogočajo izjemno natančne napovedi in pomagajo pri sprejemanju kritičnih poslovnih odločitev.

Izobraževanje: Uporaba jezika R

R je odprtokodno programsko orodje in programski jezik za statistično in vizualno analizo podatkov. V zadnjem desetletju se je R razvil v zmogljiv prosto dostopen program, ki deluje na različnih operacijskih sistemih (Linux, Mac OS X, Windows) in omogoča tudi oblikovno izpopolnjene grafične prikaze. Je brezplačen, prav tako pa so brezplačne tudi razširitve. Ima širok nabor uporabnikov, od univerz in raziskovalnih institucij do gospodarstva v različnih panogah, kot so npr. bančništvo, zavarovalništvo, farmacija ipd.

Informacije in prijava

Za več informacij stopite v stik z nami in z veseljem se bomo odzvali. Želim več informacij
Prediktivna analitika

Napovedna analitika

S pomočjo prediktivne (napovedne) analitike lahko na podlagi velike količine zbranih podatkov iz različnih virov določamo vzorce ter predvidevamo prihodnje dogodke in trende. Na tak način smo podjetjem v pomoč v različnih panogah, od finančnih storitev do javne uprave, zdravstva, medijev, proizvodnje in maloprodaje. Z uporabo napovedne analitike analiziramo obstoječe podatke in preteklo dogajanje ter tako dosežemo boljše razumevanje potrošnikov in njihovih navad. S takim vpogledom pa lahko določimo tako tveganja kot priložnosti za vaše podjetje. Napovedna analitika vzame podatke iz preteklosti in poskuša najti različne vzorce ter povezave med njimi.

Novice